Katalog Baskı

Katalog Basım Hakkında

Katalog en etkili pazarlama ve satış aracıdır.

Bordo Ofset size çok uygun fiyatlarla yüksek kaliteli katalog baskı hizmeti sunar. Siparişiniz konusunda uzman ekibimiz tarafından kontrol edilir. Her aşaması, kalite ve kontrol sistemimiz gereği titizlikle takip edilir. Zamanında ve eksiz olarak teslim edilir.

Bir katalog, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi göstermek, tanıtmak, mevcut ve yeni potansiyel müşterilerinizi artırmak için harika bir yoldur. Katalog ile şirketinizin neler sunduğunu, görseller ve açıklayıcı metinler kullanarak müşterinize ulaştırabilirsiniz

Kataloğunuzu gerçekten öne çıkarabilecek çok sayıda özel kağıt ve ekstra baskı seçenekleri sunuyoruz. Standart tel dikişli cilt  veya Amerikan ciltlere alternatif olarak tel spiralli cilt yada sert kapaklı cilt seçenekleri de sunuyoruz.

Katalog ciltleme Çeşitleri

Fark yaratmak ve dikkat çekmek için katalog baskı aşamasında aşağıdaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz:

  • Laminasyon (selefon kaplama) parlak veya mat
  • Lokal lak (kısmi lak) veya embos (kabartma) lak
  • Ekstra renkler (Pantone mürekkepleri)
  • Ofset yaldız veya varak yaldız baskı (metalik)
  • Kabartma (embos)
  • Özel kesim
  • Özel boyutlar

  • Ciltleme seçenekleri

Günümüzün rekabet gücü yüksek iş ortamında, benzersiz pazarlama materyalleri rakiplerinizden ayrışmanızı, mevcut ve potansiyel müşterilerinizin ilgisini çekmenizi sağlayabilir.

Katalog Baskı

Bordo Ofset diğer matbaalardan farklıdır. Birçok matbaanın yapmakta zorlanacağı veya yapmaktan çekineceği işlerinizi biz memnuniyetle yapmaya hazırız. Konusunda tecrübeli ve bilgili ekibimiz ile en yaratıcı ve zorlu pazarlama stratejilerinizi anlayacak, özel baskı projeniz için geniş ürün yelpazesinden doğru çözümü bulacağız.

Bordo Ofset tarafından yapılan katalog baskıları etkili ve kalıcı bir reklam aracı olabilir. İsterseniz 0212 210 34 40 numaralı telefondan özel baskı danışmanlarımızı arayarak kataloğunuzu veya kitapçığınızı unutulmaz kılmak için neler yapılabileceği hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Katalog baskı ihtiyacınızı karşılamak için hazırız.

İhtiyacınız olan kataloğu seçin ve bizden bir fiyat teklifi isteyin.

Kataloglar

2020-09-26T14:33:24+00:00

Tel Dikişli Katalog

48 sayfaya kadar olan katalog ve broşürler için tel dikişli ciltleme yapılmaktadır. ... Devamı

2020-09-26T18:30:42+00:00

Sert Kapaklı Katalog

48 sayfaya ve üzeri kataloglar için sert (sıvama) kapak cilt tercih ... Devamı

Aşağıda ki katalog ciltleme seçeneklerinden birine karar verebilirsiniz.

Hangi ciltleme türünü seçerseniz seçin, katalog baskı işinizin bitmiş halinin pırıl pırıl olacağından emin olabilirsiniz.

Katalog Baskı Ciltleme Çeşitleri

Katalog Ciltleme Çeşitleri

Üzerinde günlerce çalışıp, bin bir emekle hazırladığınız kataloğunuzun basılmış halinin en güzel şekilde olmasını isteyeceksiniz. Ancak birçok ciltleme türü arasından hangisinin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu bilmeniz sizin için bazen zor olabilir.

Size yardımcı olmak için, en çok kullanılan üç ciltleme çeşidinin özetini bir araya getirdik. Tel dikişli cilt (tel zımbalı cilt), Amerikan cilt ve tel spiral cilt. Bu üç ciltleme şekli ile ilgili detaylı bilgileri aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz

Tel Dikişli (Zımbalı) Cilt

Tel Dikişli Katalog Baskı

Dikişli (tel zımbalı olarak da bilinir) kataloğunuzun sayfalarını birbirine bağlamak için uzun bir metal tel kullanılarak yapılan bir yöntemdir. Bir dikiş (zımbalama) makinesi gibi çalışır; harmanlanmış (sıralanmış) sayfalar makineye verilir, makine sayfaları düzgün bir şekilde istiflendikten sonra kağıtları deler ve tel zımba ile bir birine zımbalar.

Tel dikişli ciltleme genellikle en uygun maliyetli ciltleme şeklidir. Broşürler, kitapçıklar, dergiler ve kataloglar da dahil olmak üzere birçok iş için uygundur.

Amerikan cilt ve spiral cil kadar sağlam ve şık görünümlü olmasa da sayfa sayısı az olan işlerde kullanmak için en doğru ve uygun maliyetli bir seçenektir.

Tel dikişli ciltlemeyi tercih edecekseniz göz önünde bulundurmanız gereken birkaç nokta var:

  • Kitapçık veya kataloğunuzun 50 sayfayı geçmemesine dikkat edin. Sayfa sayınız 50’den fazla olursa tel dikiş (zımba) sayfalarınızı bir arada tutmak için yeterli olmayabilir. Ayrıca kitapçık veya kataloğunuzun katlanmış (bitmiş) hali, orta sayfaların tam kapanmamış gibi görünmesine neden olabilir.
  • Tel dikişli işlerde sayfalar 4’erli olarak oluşturuldukları için işinizin sayfa sayısı 4’ün katları olmalıdır. (4, 8, 12, 16, 20…. sayfa gibi).

Amerikan Cilt

Amerikan Ciltli Katalog Baskı

Sağlam ve şık bir şey arıyorsanız, Amerikan ciltli dergi, kitapçık ve kataloglar idealdir. Sabitlemek için dışına bir kapak takmadan önce iç sayfalar PUR tutkalı kullanarak kapağa yapıştırılır. Elde edilin sonuç mükemmeldir. Temiz, şık ve profesyonel bir görünüm.

Amerikan cilt için temel kural, işinizin en az 40 sayfaya olması gerekmektedir. 40’tan daha az sayfa tutkal için yeterli miktarda olmayacaktır. Genellikle kapak kağıdı iç sayfalarda kullanılan kağıttan daha kalın olur.

Amerikan ciltli işlerde sayfa sayısı yeteri kadar fazla olursa sırt kısmına yazı yazma imkanınız da olacaktır. Bu da işinizin bir kitaplık veya rafta dururken sırt kısmındaki yazılarının görünmesini yani fark edilir olması demektir.

Yüksek kaliteli ve şık bir görünüm hissi için 300-350 gr kalınlığında bir kapakla sayfa sayısına göre 115, 135, 170 veya 200 gr kalınlıklarında iç sayfa kağıdı tercih edebilirsiniz.

Kapağınıza laminasyon (selefon) da eklemenizi tavsiye ediyoruz. Parlak veya mat laminasyon (selefon) seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Parlak laminasyon kapağınıza canlılık ve parlaklık katacaktır. Mat laminasyon ise yumuşak dokunuşlu kadifemsi bir his katacaktır.

Tel Spiral Cilt

Tel Spiral Ciltli Katalog Baskı

Muhtemelen okulda veya ofiste tel spiral cilt ile karşılaşmışsınızdır. Defterler, ödevler, eskizler, takvimler ve daha birçok işte sıklıkla kullanılır. Özellikle bazı yaprakları sorunsuzca koparmak gerektiği durumlarda harika olur.

Ayrıca, tel spiral ciltli işlerde sayfalar 180 derece açılabildiği için masanızda tamamen düz bir şekilde açabilirsiniz.

Tel spiral cilt işlemi oldukça basittir; sayfalar sıralı bir şekilde üst üste dizilir. Dizilmiş kağıt destesinin bir tarafına delikler delinir ve daha sonra uçları açık bir metal spiral tel deliklerden geçirilir ve uçları kapatılır. Tel spirallerde birçok renk seçeneği mevcuttur, bu renklerden kapak renginize uygun olanı seçebilirsiniz. Tel spiralin büyüklüğü sayfa sayınıza işinizin toplam kalınlığına bağlı 6mm ile 14mm arası ölçülerde bir çapa sahiptir.

Tel spiral ciltlemede genellikle 2-2,5 mm mukavvaya taslamalı (kuşe sıvamalı) veya kalın PVC kapaklar tercih edilir. Bu kapaklar kalın ve mukavemetli oldukları için sayfaları desteklemek (ve korumak) konusunda oldukça iyi olduğu gibi üzerine yazı yazmak için de sağlam bir yüzey görevi de görür. Sayfalar tel spirale ayrı ayrı takıldığından, tasarımı da kullanımı da kolaydır.

Tel spiral ciltlemeyi; defter, ajanda ve çok sayfalı kalın kataloglarınız için tercih edebilirsiniz.

Kapak kağıdı için mukavva taslama (mukavvaya kuşe sıvama), 700 gr kuşe veya PVC kullanmanızı öneririz.

En iyi etki için sayfa sayınız en az 40 (20 yaprak) en fazla 200 sayfa (100 yaprak) olmasını öneririz.

Değişik katalog tasarım ve baskı fikirleri için panomuza göz atabilirsiniz.

Kataloglar hakkında daha fazla bilgi için

Uygun Baskı Fiyatları İçin Öneriler

  • İhtiyacınız olan baskı adetini belirlerken ihtiyacınızı iyi analiz edip bir defada bastırmanız sizin için önemlidir. İhtiyacınızdan fazla bastırmanız gereksiz maliyet olacaktır. ihtiyacınızdan az bastırmanız durumunda ise ikinci bir baskı yaptırmanız gerekebilir. Bu durumda size ikinci bir baskı maliyeti getirecektir.

  • Baskı yaptıracağınız ürünün kullanım amacına ve baskı adetlerine uygun kağıt gramajları seçmeniz önemlidir. Baskı sayısı az olan işlerde kalın kağıt seçebilirsiniz. Baskı sayısı çok olan kataloglarda daha ince kağıt seçerek baskı fiyatlarında daha uygun maliyetler yakalayabilirsiniz.

  • Çok sayfalı kitapçık, katalog, dergi gibi işlerin kapaklarının selefonlu olması önemli ve gereklidir. Kapak selefonu dışında ki iç sayfaların selefonlu olması, kapakta veya iç sayfalarda lokal lak, embos lak veya ekstra renk kullanımı fiyatları artıran işlemler olduğu için gerekli olup olmadığı konusunda karar verirken fiyatları artıracağı göz önünde bulundurulmalıdır.

Katalog, kitapçık ve broşür ebatları

Aşağıdaki boyutlarda katalog, kitapçık ve broşür baskı hizmeti sunuyoruz.

  Kapalı Ebat (Net) Kapalı Ebat (Taşma Paylı) Açık Ebat (Net) Açık Ebat (Taşma Paylı)
A6 148 x 105 mm 154 x 111 mm 210 x 148 mm 216 x 154 mm
A5 210 x 148 mm 216 x 254 mm 297 x 210 mm 303 x 216 mm
DL 99 x 210 mm 105 x 216 mm 198 x 210 mm 204 x 216 mm
148 mm Kare 148 x 148 mm 154 x 154 mm 296 x 148 mm 302 x 154 mm
A4 210 x 297 mm 216 x 303 mm 420 x 297 mm 426 x 303 mm
210 mm Kare 210 x 210 mm 216 x 216 mm 420 x 210 mm 426 x 216 mm

Katalog, kitapçık ve broşür için standart ölçüler

Ayrıca yatay (kısa kenar ciltli) ebatlarda da katalog, kitapçık ve broşür baskı hizmeti sunuyoruz.

Kağıt Boyutları Kılavuzu

Aşağıdaki tablo, mm ve 300 dpi (inç başına nokta sayısı) boyutunda sayfa baskısı için ayarlanmıştır. Yani gerçekten yüksek kalitede (çözünürlükte) baskı almak bu ölçüleri kullanabilirsiniz. Bu ölçüleri, istediğiniz boyuttaki ürüne göre kullanacağınız grafik tasarım yazılımı programında belgenizi ayarlamak için kullanabilirsiniz.

‘A’ Boyutları için Hızlı Kılavuz

Kuşe Kağıt

Katalog, broşür, dergi ve Afiş baskı işlerinin tamamında kuşe kağıt cinsi kullanılır. Bordo Ofset katalog, broşür, afiş, dergi ve benzeri ürünlerin tamamında kaliteli kuşe kağıt kullanmaktadır. Müşterilerin özel istekleri durumunda özel fantazi kağıtlar veya 1. hamur kağıtlar da kullanılabilir.

Kuşe Kağıt Türleri

Kuşe kağıt yüzey parlaklığına göre üçe ayrılır;

  1. Parlak Kuşe
  2. Yarı Parlak Kuşe
  3. Mat Kuşe

Kuşe Kağıdın Özellikleri

  • Renkli/resimli baskılarda yüzeyinin tam beyaz olması ve kalitesinden dolayı mükemmel sonuç vermektedir.
  • Ofset baskıya uygundur.
  • Baskı esnasında varak yaldız ve ofset yaldız gibi ekstra renklerin kullanımı bakımından son derece uygundur.
  • Baskı sonrası mat selefon veya parlak selefon gibi laminasyon uygulamalı bakımından da son derece iyi sonuç vermektedir.

Kuşe Kağıt Gramajları (Kalınlıkları)

Kuşe kağıtların kalınlıkları gramajlarına göre belirlenmektedir.

90, 100, 105, 113, 115, 128, 130, 135, 150, 170, 200, 250, 300, 350, 380 gr/m2

Katalog, broşür ve dergi baskı işlerinde genellikle 110, 135, 170, 200, 250, 300 ve 350 gr/m2 kağıtlar kullanılmaktadır.

Afişlerde yapıştırması kolay olması bakımından 110 ve 135 gr/m2 kağıtlar kullanılır.

Kataloglarda kapak kağıtları 300, 350 gr/m2 gibi kalın kağıtlar tercih edilirken iç sayfalarında sayfa sayısına ve kataloğun kalınlığına göre 110 ile 250 gr/m2 aralığında ki kuşe kağıtlar kullanılmaktadır.

Kuşe Kağıtların Ebatları

Tabaka olarak üretilen kuşe kağıtlar 3 farklı ebatta üretilmektedir.

  1. 57 x 82 cm
  2. 64 x 90 cm
  3. 70 x 100 cm

Diğer ebatlarda ki kağıtlar bu üç ebatta ki kağıtlardan kesilerek elde edilmektedir.

Matbaa Baskı Süreçleri

  • Grafik departmanımız tarafından baskı öncesi genel kontrolleri yapıldıktan sonra montajı yapılıp kalıpları alınır ve kalıplar matbaa baskı makinesine takılır.

  • A4 Katalog baskısı için 64×90 cm Kuşe kağıt tabaka halinde alınıp baskı makinesine yüklenir.
  • Kataloğun baskıya geçilip renk ayarlarını yapmak için ortalama 40-50 adet deneme ve ayar baskısı yapılır. Ayarlar yapıldıktan sonra seri baskıya geçilir.
  • Baskısı bittikten sonra 7-8 saat (işin durumuna göre) kurumaya bırakılır.
  • Kuruduktan sonra kapak selefon kaplanır, iç sayfalarda kırım/katlama yapılır.
  • Selefon kaplaması yapılan kapak katlanır ve içerisine iç sayfaları yerleştirilir. Kataloğa uygun olarak; tel dikiş, Amerikan cilt, Pür cilt, iplik dikiş yapılıp ciltlenir.
  • Ciltleme işleminden sonra traşlanır ve paketlenir.

İşinizi baskıya göndermeden önce mutlaka kontrol edin.

Grafik tasarımı biten işin baskı öncesi mutlaka kontrol edilmesi gerekir.

Baskı öncesi, baskı hazırlık ekibimiz işinizin baskıya uygun olup olmadığını bir çok teknik konuda kontrol ediyor. Fakat metinlerde ki yazım hataları, adres, telefon bilgilerinizin ve içerikle ilgili bilgilerin kontrolü size aittir. İşinizi baskıya göndermeden önce işi hazırlayanın dışında ikinci bir kişinin kontrol etmesinde fayda vardır.